torsdag 29. juli 2010

Verdens beste rabarbrasaft




1,4 kg rabarbra
600g jordbær
6dl vann
5dl sukker
Kok opp små biter i 10 minuter sammen med litt sitron. Sil av væsken fra kjøttet. Kok opp og tilsett sukkeret. Saftkoker anbefales...det var noe herk å sile av væsken, spesielt uten egna utstyr...
Dette er seriøst den beste safta jeg har smakt ever!!! Har alltid sett på rabarbra som ugrass, men ikke nå lenger nei - nå vil jeg så(?!) mer...=D
Og jammen lagde vi ikke rabarbrasuppe også! God kald, men også varm til vaniljeis og jordbær. Kan til og med fryses.
250g rabarbra
1l vann
200g sukker
1,5ss potetmel
Vask, skrell og kutt rabarbraen og kok til den går i sykker, ca 10 minutter. Lag jevning av vann og potetmel og rør godt i med en tynn stråle. Kok opp med sukker.
Den var faktisk god denne her også =P

Mens alle sover på prästgården


er det alltid en som passer på....

Gule rips! Saft =)


Til ca 1kg bær brukte vi 2,5dl sukker - nydelig saft! Har fått fart på saftkokeren og de var jammen andre boller =)

Firbente og langbente venner på besøk =)


I dag til morgenen hadde vi 4 rådyr og husker ikke hvor mange traner på besøk rett utenfor hagen vår =) Tranene er STORE...ville ikke likt å møte på en sånn i en mørk bakgate, nei...

fredag 16. juli 2010

Prästgården Vannland!


Ethvert feriehus med respekt for seg selv må jo ha et eget vannland! Nå har ikke vi ubegrensa med tilgang på vann her vi bor, men det er ikke så mye som skal til for å få god glid =D 50 meter miljøduk(?!?!) kosta ca 300 SEK og er kjøpt på trevarehandel - enklere kan det ikke bli!!!

Välkomna til feriehuset Prästgården!


Sommerturistene strømmer på og det er for det meste fullt hus her! Dronningas mor og far, tante og onkel x 2 skulle i bursdag på svenskesida og la da også igjen et besøk her. Og dronningen og Gubbelars med kids ble til og med også bedt i svensk kalas til Dronningfarens svenske søskenbarn sin mann!! Kjempekoselig! Våre nye svenske venner ble også bedt på middag hit en kveld, og det var spennende å gå igjennom huset med dem da søskenbarnet er veldig interessert i gamle hus og ting - noe det har vist seg gang på gang at vi IKKE har så god peiling på, hehe!


Det ble en koselig middag og kvelden ble avsluttet med vin, øl, hjemmelaget saft(kommer eget innlegg!) og hyggelig prat i det röda rummet =)


Dronningens far har laget bord til oss(eget innlegg ganske snart!) med avagbare bein, så de lett kan stues bort og han, onkel og gutta har ordnet og styrt for å prøve å få litt orden på biblioteket vårt - som ikke er noe bibliotek enda, men skal bli. De har ryddet og flyttet over verktøy og maling til uteboden, revet vegger og tatt bort skum og isolering som var satt inn foran to av vinduene. Vi fant også ut at et av vinduene var juksevinduer, som bare er spikret fast på utsiden for å skape symmetri på husets eksteriør!

Vi har ennå ikke klart å få helt teken på brødbakinga - så vi tok i grunn sommerferie - men når Dronningmoren var her bakte hun og skrev ned oppskrifta sånn at vi kanskje selv kan få det til også =)


Fortsatt god sommer!

Gleder og skuffelser

Disse oransje blomstene var helt nydelige, men de tålte ikke så godt å bli plukket, for dagen etterpå begynte de allerede å visne i vasen...=S

Disse bukettene ble plukket inn en dag vi ventet besøk =)



Vi som hadde gledet oss så til masse markjordbær og bringebær, også viser det seg at bringebærbuskene ikke er noe å spare på og markjordbærblomstene er bare juks og fanteri!!! Trur jammen jeg ble mer skuffa enn da jeg fant ut at julenissen ikke fantes....


fredag 9. juli 2010

Midsommar firande! HiHaaaaaaaaaaa!

Endelig fikk vi oppleve tradisjonell svensk midsommar feiring! Dette er noe vi har gledet oss til!Vi begynte med å kle stangen på hembygdsgården på midsommarafton. Barna plukket blommar og etterpå ble det servert kaffe,smørgås, saft och glass.nam nam.

Og på selve midsommardagen var vi tilbake på hembygdsgården, hvor det ble arrangert fest med folkedans, lotterier og underholdning. Kaffe, sockerdrikka og kaker koste vi oss med mens sola skinte på den flotte maistangen!!

Alle var i godt humør denne dagen, også polisen. De kunne se forbi ett par mistak fra en dum norsk tjei hi hi.. Håper polisen her i staden også hadde en flott firande ;)

syv små gruvetroll



en søt liten cafe i skogen


Revefars mor, far og morfar kom også på besøk. Og da tok vi med alle de 7 små på utflukt til silvergruvan her i nærheten. Dette var veldig moro for store og små. Men mest for Morfar som selv har jobbet i gruver! Han kunne fortelle minst like mye om dette som guiden ;)

- tre søde dansker på besøk-

Her i sverige flyr tiden forbi,
for sammen med alle våre gjester har vi det så koselig!
for noen uker siden hadde vi tre søde dansker her,
da ble det så varmt at vi skiftet til badeklær
da var det tid for årets første bad!!
Og på kvelden mesket vi oss med deilig mad ;)