søndag 31. oktober 2010




Besøk av gode venner!

Så fine gjester, så fine dager og så mange fine bilder - klarte ikke å begrense meg!

4 store barn får se Harry Potter

Den store sitte på skuldra dagen?! =P

I forbindelse med bursdagsfeiring måtte vi jo ha skattejakt! Og skatten var gjemt på ordentlig Pippi-vis - inni det hule treet.

HMS anyone?! Jaja, fönsteret kom i alle fall på plass =)

Mye morro på den lokale lekeplassen - som er helt super: LØV IT! De voksne gjenvant en av barndommens gleder, nemlig å hoppe fra huske...alle måtte jo prøve og det fikk vi dokumentert, hehe. Bare se øverste bildet av to sprekinger i fritt svev!

Fullt hus = Stort frokostbord. Mmmmm! Masse mesk!

Ungene fikser veldig lokale poteter og gulrøtter til lapskausen

Må passe på fingrene når vi mater endene for tida...de er LITT ivrige =)

Og litt kos for de voksne på formiddagen!

Høst og sandkassemorro i hagen

Han her tilbrakte mest tid OPPI trærna =)

Takk for denne gang - og velkommen tilbake!!!

Rörstrand - noen som kjenner til dette serviset?!

Usj, bildene ville bare ikke ligge riktig vei - beklager det!


Fant dette eldgamle(ja, ser sånn ut da!) serviset(deler av i alle fall) her på prästgården og holdt på å selge det billig på loppis - men så ble vi nysgjerrige på hvor gammelt det egentlig er, og om det kan være verdt noe? Er jo ikke i perfekt stand, men ikke kjempedårlig heller. Har prøvd å google Rörstrand men ikke funnet noe som passer dette serviset... "Blomsterranden" rundt er en slags vinranke og fargen er blåsvart.

Loppis på prestgården!


En stund siden nå da, men bildene lå på en PC som krasja, fikk heldigvis redda bildene - men de har vært på ferie i Norge inntil nå =)

Loppisen gikk over all forventning! Allerede 40 minutter før annonsert start var det folk ute i hagen...så da var det bare å slenge på seg tøyet og hive seg ut i det! Og vi som var redde for at ingen ville komme... Masse hyggelige folk innom - og vi fikk solgt en hel del. Folk gav uttrykk for at de var fornøyd med tingene og ikke minst reaprisene våre.


Skilter til å henge nede ved veien

Garasjesalg burde vi vel kanskje heller kalt det =) Rydda garasjen for alt som ikke skulle selges og klarte å fylle godt opp med lopper. Vi hadde jo en hel del på utsida under presenninga også!


På søndagen bød vi på kaffe og brownies og halv pris på ALT - og blei kvitt enda mer =) Herlig! Pengene kommer godt med til oppussingsprosjekter i huset - vi har jo allrede fått kjøpt inn litt tapet og også et par lamper.

Til slutt vil vi si tusen takk til Ericshjälpen som kom å hentet resten av tingene vi ikke fikk solgt. Tenk, ingen ville bla kjøpe en TV til sek 50,-(reareapris på søndagen)!

Ellers var det ingen hit å selge klær - vi hadde masse barnetøy og litt voksentøy og lite brukte sko og vinterutstyr som nå er sendt til et barnehjem et sted i verden - håper noen der ute fikk bruk for det =)

torsdag 21. oktober 2010

Kakaduen og Dronninga gjør ting de ikke kan!


Denne gang: tapetsering! Og for å gjøre det "lettvint" for nybegynnerene valgte vi å starte med trappeoppgangen...med ikke akkurat slette og rette overflater =P At det går et rekkverk opp hele gjorde det ikke akkurat lettere heller. Men alt går med rett innstilling =)

Vi fikk unna et par meter før minstemann i huset fikk falsk krupp og Dronninga og minsten måtte avslutte kvelden med en liten time ute i kaldten for å hjelpe på pusten. Gikk heldigvis over etterhvert, ikke noe gøy når det står på og se noen slite med å trekke pusten ordentlig =(

Veldig fornøyd med tapetet vi valgte(Kjøpt på Coop Obs Bygg) - dere kan se hvordan det ser ut så langt helt til høyre på bildet over - hvit bakgrunn med lysegrå ornamenter. Og ja, vi har tenkt å male over lista også. Og trappa. Plutselig!

Og nå når vi først har mestret tapetsererkunsten har en helt ny verden åpenbart seg for oss - vi har fått blod på tann og vil tapetsere mer...=D

To be continued...

tirsdag 19. oktober 2010

tre trær

Det flotte store epletreet med huska, skinner nå i høstens farger,
mens dette har allerede mistet alle sine blader for i år,

og dette stakkars, får nok ikke oppleve flere knopper på sine grener. ..


Høstferie

i Norge og det betyr besøk på prestegården! Jippi! første helgen fikk vi besøk av et vennepar+3 barn. Vi matet endene, som nå begynner å bli veldig ivrige. Tidligere i sommer har det vært nok av folk som har matet dem og da har de til tider spillt kostbare og ikke kommet bort til oss med en gang.
Mens nå har turistene dratt hjem med brødsmulene sine og endene hoppet bokstavlig på oss da vi kom.
Senere holdt barna show for oss. Boppe laget billetter. På egen hånd. Supert SÅVF!! hihi

Rockeøkonomen måtte tidligere hjem enn de andre, siden han ikke hadde høstferie og da vi kjørte han til toget dro vi på tur til den store innsjøen i skumringen.

Dere kan jo gjette hva som skjedde?? Heldigvis tåler Sorel støvler tydeligvis masse vann :)




Fikk også reddet inn noen av blomstene fra kassene på verandaen før frosten tok de. Så nå overvintrer 9 stk blomster i vinduskarmene rundt om i huset. Da sparer vi litt penger på blomster neste sommer og sprer litt glede her inne imens!
Kanskje litt seint nå hvis frosten er kommet. Men dette er dagens tips!
lærte dette av en av mine yndlingsdamer, takk B.H.R ;)


tåke

Var alene hjemme her en kveld da denne tåka kom sigende... skummelt.

mandag 4. oktober 2010