fredag 28. januar 2011

Lyst på noe godt? Butikken stengt?! Ti minutter til overs?!?!?!

Disse 6 ingrediensene har du sikkert i skapet fra før. Og om du ikke har det nå, så kan jeg garantere at du passer på å ha de i hus etter å ha prøvd denna oppskrifta!!! Du trenger altså: Smør, sukker, egg, vaniljesukker, kakao og mel.

Begynn med å smelte 175g smør. Mens du venter på at det skal smelte,

tar du 3 dl sukker og

3(2 synes vi er bedre!) egg og visper sammen i en bolle.

Bland i smøret og 2 dl mel,

4ss kakao og

1ss vaniljesukker.

Rør sammen og hell i en lav paiform - så stor som du får plass til i microbølgeovnen(lurt å sjekke først...). Kjør i micro`n på full effekt i ca 4 minutter - noen(Dronninga) liker den best i flytende form mens andre(Kakaduen) liker den fastere.


ENJOY!

Denne koste vi oss med i går kveld. Planene for torsdagskvelden var i utgangspunktet noe helt annet - nemlig å male. Men det er jo ikke så lett å male med en maling som har temperaturen -18`C...så da ble det "fredda`", kladdkaka og Himmelblå i steden! Mmmm!

onsdag 26. januar 2011

WC. BAD.

Den her vegen.....



I toppen av trappa finner du døra inn til toa'n i 2 etasje. Smalere dør skal du leite lenge etter. Det lyse grå skapet ved siden av har jo større dør!
Her var også alt blått tidligere, men i høst ble det hvitt :)
På motsatt side av det grå skapet, er det ett annet hvitt stort skap ser det ut til. Men åpner du det, møter du to skapdører til. Og bak der finner du en gedigen trapp. Like bred som hovedtrappa fra 1 til 2 etasje. Og der kommer du til loftet :)

trappa's make over

nærbilde av tapeten :)

om dere kanskje syntes at tapeten er litt bulkete, så skylder vi på underlaget :P
(la den nye rett oppå den gamle)

Lyst og fint!


Slik var den gamle tapeten! og det var en "sprek" blå farge på listene.. syns det ble penere med hvitt :O) hva syns dere?




og i dagslys...

Slik så det forresten ut da vi kjøpte huset. Bilde fra prospektet.

tirsdag 25. januar 2011

Et lite sidesteg...



Vi har jo faktisk i utgangspunktet en plan for oppussinga her i huset, men det hender jo stadig vekk at vi viker litt fra den...som i dag. Da vi plutselig fant ut at tegnerommet trengte en makeover. Kakaduen fant fram maling(som vanlig!) og Dronninga var skeptisk(som vanlig!). Vi var ikke helt overbeviste noen av oss, men etter strøk nr. 2 var kommet på veggene var vi solgt - dette var virkelig rett farge til rommet/tapetet. Det fikk faktisk et litt maskulint elegant uttrykk. Veldig fornøyde!

Grønt er skjønt!




Gulvet på tv-rummet fikk et etterlengtet strøk med maling. Kakaduen fant et spann gråmaling i arkivrummet og satte i gang. Fargen viste seg jo ikke å være grå, men grønn - men det passa i grunn utmerket! Litt vanskelig å gjengi fargene korrekt midt i natten, men dere får et lite inntrykk =)

Duck Sauce - Barbra Streisand Official Video

nytt jenterom..på 24 timer (ikke mye mer i hvertfall ;) )


Plutselig fikk jentenes nye rom en make over. Skulle egentlig bare male gulvet, men i naborommet (lekerommet) stod det jo malingsrester. Kunne jo ikke la de gå til spille ;)
Gulvmalingen fant vi i kjelleren, så dette prosjektet var praktisk talt gratis!
Det kostet ikke mye i arbeidsinnsats heller. Den svenske malingen tørker så fort, så når vi hadde rullet rundt rommet en gang så var det alt klart for neste strøk! Male med rull går jo så kjapt at det er bare moro( i alle fall med musikk! -Barbra Streisand)
Tok også med ett bilde av boka vi leser på sengekanten i disse dager, nå er nærmer vi oss slutten så vi får snart vite om Jonatan og Kavring får med seg Orvar ut av Karmanjaka. Spennende og rørende :)
Vi fant forresten mer restemaling i kjelleren, så i kveld skal tegnerommet også til verks. krysser fingrene for at malingen rekker :)

onsdag 19. januar 2011

Lekerom!

De fine blå borda fikk vi på IKEA for 29,- pr stk!!! Lykke!

Lekerommet er ferdig =) Her har vi lappet veggene og malt dem og gulvet i henholsvis "Ana"(?!) og "Rasmus".

Et lite inntrykk av utgangspunktet...lykken stod i taket og tårer i øynene da vi oppdaget at gulvet ikke var limt fast og vi ikke trengte å slipe!!!

Kakaduen maler på kjent kakaduevis...!!! Klarte å dekke stort sett hele gulvet og litt av veggene på 2 sek =P