torsdag 29. juli 2010

Verdens beste rabarbrasaft




1,4 kg rabarbra
600g jordbær
6dl vann
5dl sukker
Kok opp små biter i 10 minuter sammen med litt sitron. Sil av væsken fra kjøttet. Kok opp og tilsett sukkeret. Saftkoker anbefales...det var noe herk å sile av væsken, spesielt uten egna utstyr...
Dette er seriøst den beste safta jeg har smakt ever!!! Har alltid sett på rabarbra som ugrass, men ikke nå lenger nei - nå vil jeg så(?!) mer...=D
Og jammen lagde vi ikke rabarbrasuppe også! God kald, men også varm til vaniljeis og jordbær. Kan til og med fryses.
250g rabarbra
1l vann
200g sukker
1,5ss potetmel
Vask, skrell og kutt rabarbraen og kok til den går i sykker, ca 10 minutter. Lag jevning av vann og potetmel og rør godt i med en tynn stråle. Kok opp med sukker.
Den var faktisk god denne her også =P

2 kommentarer:

  1. Vi har drekt opp alt, men masse bær på buskene nå etterhvert, så kommer mer!

    SvarSlett

Kjempe koselig med kommentarer :O) Legg igjen en link til din blogg så tar vi gjerne en titt ;)